Dulce de arahide

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,2 litri apa
  • 100 g zahar cristal
  • 230 g unt de arahide
  • putin malai amestecat cu apa daca se doreste o budinca mai consistenta

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, intr-o cratita. Se adauga zaharul cristal si se lasa la foc mic pina se topeste zaharul. Se adauga untul de arahide si se lasa sa fiarba(grasimea vegetala trebuie sa se dizolve in sirop). Se combina putin malai cu apa rece si se amesteca incet in lichid, pina se obtine consistenta dorita.

Se poate inlocui untul de arahide cu tahini.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise