Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri zahãr
  • 2 linguri apã
  • putinã coajã de lãmâie
  • 1 cutie lapte condensat fiert
  • 200 ml. smântânã pt. friscã
  • 4-5 rodii
  • 50 ml. vin de Porto sau Lacrima lui Ovidiu
  • Decor:
  • frunze mentã

Mod de preparare

1)Laptele condensat se pune la fiert 45 min. in oalã de presiune (eu l-am cumpãrat fiert).Se lasã sã se rãceascã.

2)Se curãtã rodiile si se pun intr-un bol.

3)Bate smântâna friscã, si pãstreazã la rece.

4)Intr-o cratitã micã se pune la fiert la foc mic :apa, semintele de rodii, zahãrul, coaja de lãmâie si Porto.

Se lasã la fiert pãnã scade cam jumate din lichid.Se lasã la rãcit.

5)Amestecã frisca cu laptele condensat bine.

Pune in formã sau cupe.Deasupra se pune siropul de rodii si se orneazã cu frunze de mentã.

Am fãcut cantitate dublã, am lãsat si pt. noi in casa si am fãcut si pt. prieteni care ne-au dat rodii.

A iesit asa de bun cã nu a mai rãmas nimic.

Luna octombrie este bogatã in rodii, cresc sãlbatec chiar,sunt foarte ieftine si in magazine dar avem prietenii care au multi pomii si nu au ce face cu ele...

In Portugalia le zicem romã sau roman.

De ziua regilor pe 6 ianuarie nu pot lipsi de pe masã.

Romã (Punica Granatum):

Este originarã din Asia Micã, Iran...a ajuns in Pen. Ibericã din mâna arabilor si era utilizatã la banchetele grecilor si romanilor.

Creste sãlbatec in Orientul Mediu, mai ales in Palestina unde existã 3 orase cu numele fructului.

Fructul se consumã proaspãt, se fac inghetate, sucuri, lichioruri si siropuri.

Se utilizeazã ca remediu pt. :infectiile bucale (gât, afte), tuse, colici, febrã, colesterol,cancer de sân si prostatã...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise