Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kilogram de căpșuni parfumate și gustoase
  • 600 g de zahăr
  • un sfert de linguriță de sare de lămâie

Mod de preparare

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni alături de o ceașcă de ceai, cafea sau lapte?

Căpșunile și zahărul le-am pus într-o cratiță câteva ore să-și lase zeama, apoi le-am pus să fiarbă la foc mic, fără să amestec în dulceață (doar se scutură cratița din când în când).

Dulceața am lăsat-o să fiarbă, îndepărtând tot timpul spuma ce se formeză deasupra. Vom ști când este gata după faptul că siropul se "leagă", devine lipicios, iar daca luăm cu lingurița puțin și îl punem pe o farfurie, acesta se întărește într-o forma regulată.

Dintr-un kg de fructe mi-a ieșit un borcan de 450 g și un bol pentru mâncat la micul dejun.

Să aveți poftă bună!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise