dulceata de caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 farfurie adanca plina de caise nu prea coapte
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala caisele, se curata de samburi, se taie in jumatate daca sunt prea mari si se lasa la scurs.Din apa si zahar se face un sirop bine legat( in timp ce fierbe face la suprafata bule mici, ca niste perle)si cand este aproape fiert adaugi jumatate din zeama de lamaie si toate caisele.Lasi cratita deoparte timp de 15 minute, dupa care o pui din nou la fiert, la foc potrivit si se lasa maxim 40 de minute.Spre sfarsit se adauga restul de zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise