Am pregatit aceasta dulceata asa cum am invatat-o de la mama. Nu am pus conservanti. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede.
Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 800 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati mai mici.
Se pun la fiert apa cu zaharul, iar cand incepe sa se lege siropul, se adauga caisele. Se fierbe acum pana cand este gata siropul. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata.
Cand se raceste dulceata, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.
Din 800 g fructe eu am obtinut 2 borcane de dulceata.
Pofta Buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise