Dulceata de caise

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800-1000 g caise;
  • 800 g zahar;
  • 3 pahare de apa.

Mod de preparare

Am pregatit aceasta dulceata asa cum am invatat-o de la mama. Nu am pus conservanti. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede.

Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 800 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati mai mici.

Se pun la fiert apa cu zaharul, iar cand incepe sa se lege siropul, se adauga caisele. Se fierbe acum pana cand este gata siropul. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata.

Cand se raceste dulceata, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.

Din 800 g fructe eu am obtinut 2 borcane de dulceata.

Pofta Buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise