Dulceata de caise verzi

Timp pregatire
123 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta dulceata se face, de preferat, atunci cand fructele sunt tinere si nu au miezul lignificat, dar pentru ca eu nu am gasit atunci caise verzi ci abia acum, am facut cateva borcanele.
  • - 1,5 kg caise verzi – in momentul in care le vom curata de pe sambure ne va ramane cam 1 kg de fruct;
  • - 1 kg zahar;
  • - ½ l apa;
  • - 2 lamai;
  • - 1 pliculet zahar vanilat.

Mod de preparare

1. Se spala fructele bine si se lasa la scurs. Apoi curatam pulpa de pe sambure cu ajutorul unui cutit in felii cat mai mari.

2. Se tin feliile timp de 12 ore in apa rece, schimband apa de 4-5 ori. Apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

3. Intre timp se pregateste siropul dintr-un kg de zahar si 1/2 l apa. Se lasa la fiert aproximativ 50 minute dupa care se adauga fructele si se mai lasa 30 minute. Apoi se opreste si se lasa pana a doua zi.

4. A doua zi aducem dulceata la fierbere si adaugam zeama de la o lamaie si jumatate, zaharul vanilat, iar cealalta lamaie o taiem felii si o adaugam si pe ea.

5. Se mai fierbe cam 10 minute si se opreste.

6. Se pune fierbinte in borcane uscate si curate, se insurubeaza capacul bine si se aseaza pe o tava cu gura in jos pana se racesc. Eventual se pot acoperi si cu un prosop. Nu se intorc borcanele decat atunci cand sunt reci.

Este o dulceata deosebita!

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise