Dulceata de capsune

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 1 kg zahar
  • 1/2 l apa
  • 30-50 ml zeama de lamaie sau 100 g glucoza
  • vanilie
  • rom.

Mod de preparare

Capsunele fara codite se tin in apa de var 30 minute, apoi se limpezesc in strecuratoare. Se pun in siropul bine legat, pana cand se leaga din nou siropul. Inainte de a se lua de pe foc, se adauga zaharul vanilat si o lingura cu rom. Se fierb pana cand se leaga din nou siropul iar capsunile plutesc el pana la fundul cratitei. Se aduna spuma dupa ce se ia de pe foc. Dulceata se lasa sa se raceasca acoperita si cand este rece se pune in borcane.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise