Dulceata de capsuni

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 2 aspirine sau 1 pliculet conservant

Mod de preparare

se spala capsunile ,se taie de codite,se aseaza intr/o cratita de cca 5 l,se pune zaharul,apoi se pune cratita pe aragaz avind grija sa nu fie flacara mare(se poate pune peste flacara o bucata de tabla),in asa fel ca dulceata sa fiarba la un foc domol.Timpul de fierbere este de cca 2,5 ore pina cind compozitia se ingroasa putin.Nu se amesteca.La final se pune praful conservant sau aspirina ,se amesteca si dupa cca 1 minut se ia de pe foc. Se aseaza in borcane curate si incalzite putin iar deasupra se mai pune 1 virf de cutit de praf de aspirina se insurubeaza si se pune in perna pina a doua zi.Se pot obtine in jur de 5 borcanele de 300 g.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise