Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2,5 kg capsuni
  • 3 cani apa
  • 1,7 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa, apoi le luam si le indepartam coditele.

Intr-o oala de tuci punem 3 cani de apa si zaharul.

Asezam oala pe foc, la foc potrivit, si punem la fiert siropul.

Il fierbem pana se ingroasa putin, eu l-am fiert cam 20 de minute.

Dam drumul la capsunile intregi peste sirop.

Lasam sa inceapa sa fiarba, timp in care adunam spuma ce se formeaza.

Lasam sa fiarba la foc potrivitsi invartim cu o lingura de lemn din cand in cand.

Cand a scazut cam pe jumatate, adaugam zeama de la o lamaie,pe care o strecuram sa nu punem si samburii.

Mai dam 3-4 clocote si inchidem flacara.

Borcanele le spalam inainte cu apa fierbinte si le scurgem bine de apa.

Asezam dulceata fierbinte in borcane.

Infiletam capacele bine si punem 10 minute borcanele cu gura in jos.

Le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa .

A 2 a zi le ducem la un loc racoros si rece.

A iesit grozav de buna!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise