Dulceata de cirese

Se spala fructele.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1700 g cirese (cantarite dupa scoaterea samburilor)
  • 1000 g zahar
  • 1 pahar apa (350 ml)

Mod de preparare

Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba a fost relativ usoara :)

Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele, dar si in functie de preferintele fiecaruia.

Se lasa peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert intr-o cratita mare, impreuna cu un pahar cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop).

Se fierbe la foc mic pana se leaga siropul, luand spuma la nevoie si amestecand mereu, sa nu se lipeasca.

Se toarna dulceata asa fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc borcanele cu capul in jos si se lasa la racit.

Se eticheteaza, se gusta si se pozeaza, apoi se impart cu cei dragi :) :)

Timp de pregatire: aprox 1h + timpul necesar sa isi lase sucul (eu le-am lasat peste noapte)

Timp de gatire: aprox 45 min

Portii: 2 borcane de 450 g si 1 borcan de 700 g.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/dulceata-de-cirese-2017.html

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise