Dulceata de dovlecei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 1 portie:
  • 2 dovlecei maricei (eu am folosit medii)
  • 200 gr zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie (optional)

Mod de preparare

Se spala dovleceii (fie ei tineri sau mai batrani), se curata de coaja si se taie cubulete cat mai mici (cam de 0,5 cm de preferinta). Mijlocul moale si cu seminte al dovlecelului se arunca. Cubuletele se pun intr-un vas si se adauga zaharul (cantitatea careia poate usor varia in functie de gusturile dvs). Vasul se lasa asa la temperatura camerei pana cand zaharul se topeste iar dovleceii isi lasa propriul suc.

In acel moment se poate pune la fiert, la foc mic. Se fierbe cam 40 min, pana cand totul capata o consisenta siropoasa iar dovleceii capata o culoare aurie. Optional aproape de sfarsit se poate adauga si sucul de la o jumatate de lamaie ca sa-i dea un gust mai fresh.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise