Dulceata de dude

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g dude negre
  • 250 g zahar
  • zeama de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

Spalati bine dudele si eliminati coditele cu o forfecuta. Se pun la fiert impreuna cu zeama de lamaie si zaharul (daca vreti sa nu fie prea dulce puneti treptat zaharul), se fierb la foc mic amestecand din cand in cand pana incepe sa scada. Cand zeama s-a legat si a scazut suficient, le mixati cu blenderul si le mai dati un clocot se toarna peste borcanele sterilizate (fierteti in apa 10 minute si uscate) se inchid bine cu capac cu filet se intorc borcanele cu capacele in jos se lasa acoperite cu o fata de masa sau prosop eu am pus un prosop mare pe ele cu el le-am invelit aproximativ 20-30 de minute apoi le punem in pozitia normala si le lasam pana a doua zi asa acoperite sa se raceasca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise