DULCEATA DE GOGONELE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4-5 borcane de 500g.);
  • 1,5kg. gogonele,
  • 1 kg. zahar tos,
  • 1 baton de vanilie,
  • 1 lamaie,
  • 3/4l. apa;

Mod de preparare

1. Se taie gogonelele in sferturi si se inlatura semintele.

2. Se oparesc gogonelele timp de 10 minute intr-o oala cu apa clocotita, punand gogonelele intr-un strecurator de plastic. Se scot cu strecuratorul si se pun sub un jet de apa rece.

2. Se curata de pielita de pe ele si se aseaza pe un prosop de bucatarie ca sa se zvante.

3. Se pune zaharul cu 3/4 l. apa la fiert, se ia spuma si se adauga vanilia.

4. Cand siropul este legat, dar nu prea tare, se pun gogonelele si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mic, inlaturand spuma, pana ce dulceata este bine legata.

5. Se ia dulceata de pe foc, se acopera cu un servet ud si, dupa ce s-a racorit, se pune in borcane.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise