DULCEATA DE GOGONELE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4-5 borcane de 500g.);
  • 1,5kg. gogonele,
  • 1 kg. zahar tos,
  • 1 baton de vanilie,
  • 1 lamaie,
  • 3/4l. apa;

Mod de preparare

1. Se taie gogonelele in sferturi si se inlatura semintele.

2. Se oparesc gogonelele timp de 10 minute intr-o oala cu apa clocotita, punand gogonelele intr-un strecurator de plastic. Se scot cu strecuratorul si se pun sub un jet de apa rece.

2. Se curata de pielita de pe ele si se aseaza pe un prosop de bucatarie ca sa se zvante.

3. Se pune zaharul cu 3/4 l. apa la fiert, se ia spuma si se adauga vanilia.

4. Cand siropul este legat, dar nu prea tare, se pun gogonelele si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mic, inlaturand spuma, pana ce dulceata este bine legata.

5. Se ia dulceata de pe foc, se acopera cu un servet ud si, dupa ce s-a racorit, se pune in borcane.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise