dulceata de gutui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • O farfurie adanca, plina cu gutui rase, 1 kilogram de zahar, 3 pahare apa,zeama de la o jumatate de lamaie, vanilie.

Mod de preparare

Se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfelincat sa se obtina o farfurie adanca plina de gutui rase. Se pun intr-untifon si se fierb cu totul, pana incep sa se moaie. Se scurg, in timpce fierbe zaharul. Gutuile rase nu se tin nefierte la aer, deoarecese innegresc. Se pun sa fiarba in tingirea de dulceata zaharul cu treipahare de apa. Se ia spuma si cand este aproape legat, se pun gutuile,adaugandu-se vanilie si dupa ce a mai fiert, zeama de la o jumatate delamaie. Se lasa sa fiarba pana se leaga cat trebuie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise