Dulceata de gutui

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita incapatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aprox 1100 g gutui (cântărite după pregătire)
  • 600 g zahăr
  • 450 ml apă
  • 3 frunze de druşaim

Mod de preparare

Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare.

Se spală gutuile, se curăţă de coajă şi se taie felii. Eu le-am cântărit şi au avut cam 1100 g după feliere. Se mărunţesc la blender (a fost cel mai util în cazul meu) sau le puteţi da pe răzătoare, aşa cum daţi merele.

Siropul nu trebuie să fie legat, pentru că de regulă gutuile fierb mai greu. Se adaugă gutuile peste sirop, se amestecă uşor. Se lasă să fiarbă la foc domol, culegând spuma dacă este nevoie. Când începe să se lege şi să clocotească intens, se amestecă mai des.

Se fierbe până scade bine, iar dulceaţa este bine legată. La final se adaugă frunzele de druşaim spălate înainte şi uscate pe un şervet. Se mai lasă un pic şi se dă de pe foc.

După ce s-a răcit, vom observa că s-a mai închegat. Este gata de pus în borcane şi de etichetat. Eu am obţinut 1 borcan de 800 g, 2 de 370g şi un castronel mititel pentru pozat (şi degustat).

Timp de pregătire: 50 min

Timp de gătire: aprox 40 min

Porţii: 20

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/dulceata-de-gutui.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise