Dulceata de Gutui Aurie

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • - Gutui (mere/pere)2 Kg.;
  • - zahar 2 kg.;
  • - apa 4 l;
  • - vanilie - 2 plicuri;
  • - scortisoara - o lingurita;
  • Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis.
  • Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine, ajuta la conservare.

Mod de preparare

Gutuile se taie cubulete dupa ce sunt spalate.

Se pun in oala cu zaharul, apa, aromele(un strop de rom).

Se fierb pana se intareste, devine gelatinoasa.

Mie asa imi place , transparenta si cu bucati maricele, sa se vada in borcan.

Apa se poate pune mai putin 2l la 2kg(eu asa fac).

Borcanele se pun la cuptorul care a fost incalzit bine, pana se face o pojghita deasupra care ajuta la conservarea mai buna a dulcetii(ermetizare), se pun capacele uscate bine si se lasa in cuptor pana se racesc.Se tin peste iarna si le poti manca si anul urmator.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise