Dulceata de gutui bucati

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar,
  • 1 kg gutui taiate bucati,
  • cintarite dupa ce au fost fierte,
  • 3 linguri zeama de lamiie,
  • ½ baton vanilie,
  • 3 pahare apa.

Mod de preparare

Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La fiert, bucatile mai scad din marimea lor, se fierb in apa clocotita, pina se moaie.

Se prepara siropul cu apa in care au fiert gutuile si cind este legat, se trage vasul deoparte, se pun bucatile de gutui reci, se mai lasa pe marginea masinii 10-15 minute si se pun din nou la fiert.

Se pune zeama de lamiie si vanilia. Se incearca si daca este suficient de legata, se da jos de pe foc si rece se pune in borcane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise