Dulceata de mure

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg mure
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Murele se spala, se scurg si se pun intr-o oala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Zaharul se topeste cam in 14 ore la temperatura camerei.

Se pune la fiert la foc mic iar dupa jumatate de ora se adauga lamaia taiata felii. Lamaia se adauga pentru gust, dar si pentru a nu se zaharisi. Dupa jumatate de ora inchidem focul si lasam un pic sa se raceasca. Cat mai este fierbinte o punem in borcane si lasam la cald la sterilizat. Daca dorti ca dulceata sa iasa fina, feliile de lamaie se pot scoate din dulceata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise