Dulceata de mure

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mure
  • 500 g zahar
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se spala murele si se pun intr-o sita la scurs.

Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, pana se leaga. Se pune dulceata in borcane si se pun capacele, infiletandu-le bine.

Se pune un prosop sau o carpa intr-o cratita, apoi se pune apa si se incalzeste. Se baga borcanele in apa aproape clocotita si se fierb in continuare 40-50 de minute. Se opreste focul si se lasa borcanele la racit in cratita cu apa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise