Dulceata de nuci verzi cu miere

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg. zahar
  • 3 pahare apa
  • 650 gr. nuci verzi curatate
  • ½ pahar miere de albine
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • zeama de la ½ lamiie

Mod de preparare

Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se cintaresc exact 650 gr..Se pun apoi nucile intr-un vas cu apa clocotita si se tin 15 minute. Se strecoara si se pun in alt vas cu apa rece tot pentru 15 minute. Aceasta operatie (trecere de la apa clocotita la apa rece) se repeta de trei ori. In acest timp, se pune zaharul la legat, se spumeaza, se adauga mierea si vanilia. Cind zaharul este legat, dar nu prea tare se pun nucile si zeama de lamiie, lasind sa fiarba pina se leaga dulceata bine. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise