Dulceata de piersici

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

e aleg piersici coapte, mai tari.

Se spala, se inlatura samburii

si se taie in felii subtiri.

Se amesteca bine cu zaharul si

se lasa peste noapte la frigider.

A doua zi se scurge siropul pe care

si l-au lasat piersicile si se pune la fiert,

pana capata o consistenta legata. Se adauga

feliile de piersici si se continua

fierberea la foc mic, aprox 45-50 minute.

Spre sfarsitul fierberii, se adauga zeama

de lamaie - care va impiedica dulceata

sa se zahariseasca.

Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Astfel esti sigur ca ai inchis in borcane, toata aroma verii

de care te vei bucura din plin la iarna... ;)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise