Dulceata de piersici

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

e aleg piersici coapte, mai tari.

Se spala, se inlatura samburii

si se taie in felii subtiri.

Se amesteca bine cu zaharul si

se lasa peste noapte la frigider.

A doua zi se scurge siropul pe care

si l-au lasat piersicile si se pune la fiert,

pana capata o consistenta legata. Se adauga

feliile de piersici si se continua

fierberea la foc mic, aprox 45-50 minute.

Spre sfarsitul fierberii, se adauga zeama

de lamaie - care va impiedica dulceata

sa se zahariseasca.

Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Astfel esti sigur ca ai inchis in borcane, toata aroma verii

de care te vei bucura din plin la iarna... ;)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise