DULCEATA DE PORTOCALE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg de portocale
  • 1pahar apa
  • 750 gr zahar
  • 2 linguri de suc de lamaie

Mod de preparare

Portocalele se spala bine ca coaja sa fie curata

se taie felii .Intr-o tigaie cu fund dublu se pune apa cu zaharul si se lasa sa fiarba putin dupa care se adauga feliile de portocale si sucul de lamaie,si se lasa sa fiarba pe foc mic pina cind se leaga dulceata.Se ia putina dulceata pe o farfurie si se verifica daca sosul este legat.Cind dulceata este gata se lasa sa se raceasca si se pune in borcan care se inchide ermetic.Se fierb borcanele la ben-marin citeva minute.Se pastreaza in camara rece sau in frigider.1

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise