Dulceata de portocale chinezesti.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg portocale chinezesti-se taie o mica crestatura.
  • (portocale chinezesti sint portocale foarte mici ca niste masline)
  • 2 batoane de vanilie (poate sa fie si praf vanilat)
  • 1kg de zahar
  • 11/2 pahar apa.

Mod de preparare

Intr-o cratita lata cu fund dublu se pune la fiert apa cu zaharul si vanilia si se lasa sa fiarba 10 minute pe foc mic dupa care se adauga portocalele care au fost crestate si spalate.Se lasa sa dea din nou in clocot dupa care se lasa sa fiarba in foc mic o ora pina cind dulceata este legata.

Se pune in borcane si se fierbe la ben-marin.

Se poate lasa asa in frigider se mentine bine.

Este foarte gustoasa si aromata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise