Dulceata de prune

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie
  • 1 zahat vanilat

Mod de preparare

Spalam prunele, indepartam coditele,apoi le scoatem samburii.

Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa:

Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi impingem samburele cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca.

Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros. Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic .

Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Verificam daca este gata astfel:

punem cateva picaturi de dulceata intr-un

pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi

si nu se vor imprastia, dulceata este gata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise