Dulceata de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5kg. rosii
  • 1 pliculet conservant
  • 2
  • 400 zahar
  • 700 ml.apa
  • 3 pachete sare de lamaie
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 1 esenta de rom.

Mod de preparare

Rosile se oparesc si se desface pielea de pe ele. Se face un sirop din apa si zahar la care se adauga rosile zdrobite, apoi se pun la fiert. Cand sunt aproape fierte se pune esenta de rom, vanilia, sarea de lamaie si conservantul. Se mai fierbe putin, apoi se pune dulceata fierbinte in borcane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise