Dulceata de smochine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg smochine
  • 500 g zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de la jumatate lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Smochinele se spala, se indeparteaza coditele si se lasa sa se scurga de apa.

Se fierbe apa cu zaharul aproximativ 20 minute pana cand se obtine un sirop bine legat.

Se adauga smochinele intregi si zeama de la o lamaie.

Se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute, timp in care se amesteca usor, pentru ca fructele sa ramana intregi.

Spre final se adauga si zaharul vanilat.

Dulceata de smochine se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte, se pun in paturi mai groase si se lasa pana cand se racesc, apoi se depoziteaza in camara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise