Dulceata de smochine proaspete

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de smochine proaspete tari si nu prea mari
  • 1kg de zahar
  • 2 pahare de apa
  • suc de la 1lamaie
  • 1lingura de esenta de vanilie sau un bat de vanilie

Mod de preparare

Se taie batul de vanilie in doua si se iau miezul si batul se taie in bucati se adauga la apa si zaharul care le-am pus intr-o cratita mare si lata cu fund dublu.Se lasa sa fiarba apa cu zaharul si vanilia se adauga lamaia si se fierbe pina incepe sa se ingroase siropul.Se spala bine smochinele si se inteapa cu o scobitoare in citeva locuri ,si se adauga la sirop sa fiarba impreuna inca o ora sau o ora jumate pe foc mic.Cind dulceata sa racit se trece in borcane cu capac ermetic si se pune la ben-marin inca 20 de minute.Se poate pastra si la frigider.Smochinele proaspete sint foarte gustoase si asa de mincat si se pot folosi in deserturi si salate diferite.Smochinele sint bune in constipatii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise