Dulceata de trandafiri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 240 flori de trandafiri
  • 1/2 plic sare de lamaie
  • 1
  • 5 l apa
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie.

Mod de preparare

Petalele alese (fara partea alba) se freaca cu sarea de lamaie si o lingura de zahar.

Separat se pun la fiert apa cu zaharul; dupa ce se culege spuma formata si zaharul se dizolva se adauga floarea.

Se fierbe amestecand cu lingura, des, sa nu se prinda de oala, la foc potrivit.

Se fierbe pana se alege siropul bob cu bob (se verifica pe farfurie).

Pe finalul fierberii se adauga cateva felii de lamaie. Eu reteta o am de la soacra mea, ea pune si 1-2 frunze de menta, odata cu lamaia.

Calda, se pune in borcane curate si uscate.

Noua ne-au iesit 9 borcane de 400 g.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise