Dulceata de trandafiri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 240 flori de trandafiri
  • 1/2 plic sare de lamaie
  • 1
  • 5 l apa
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie.

Mod de preparare

Petalele alese (fara partea alba) se freaca cu sarea de lamaie si o lingura de zahar.

Separat se pun la fiert apa cu zaharul; dupa ce se culege spuma formata si zaharul se dizolva se adauga floarea.

Se fierbe amestecand cu lingura, des, sa nu se prinda de oala, la foc potrivit.

Se fierbe pana se alege siropul bob cu bob (se verifica pe farfurie).

Pe finalul fierberii se adauga cateva felii de lamaie. Eu reteta o am de la soacra mea, ea pune si 1-2 frunze de menta, odata cu lamaia.

Calda, se pune in borcane curate si uscate.

Noua ne-au iesit 9 borcane de 400 g.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise