Dulceata de vinete cu nuci

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg vinete mici (de marimea unui ou)
  • 100 gr. de miez de nuca
  • sucul de la o lamiie
  • 800 gr. de zahar
  • 500 gr. miere
  • un baton de vanilie
  • o lingurita piper
  • ghimbir
  • nucsoara

Mod de preparare

Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se oparesc în apa clocotita 15 min.

Se scot cu o spumiera, se clatesc cu apa rece si se scurg bine.

Se face un sirop din zahar, zeama de lamiie, vanilie si ½ l apa. Cind incepe sa fiarba, se rastoarna vinetele si nucile si se lasa la foc mic 30 min.

Se stinge focul si se lasa vinetele în sirop 48 h.

Se pune la foc mic. Cind fierbe, se adauga mierea si mirodeniile. Se fierbe 15 min dupa care se toarna în borcane. Cine are rabdare poate sa umple fiecare vinata cu un miez de nuca.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise