Dulceaţă de vişine

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 1,5 kg vişine fără sâmburi
  • • 750 g zahăr
  • • un vârf de linguriţă de sare de lămâie

Mod de preparare

Cu gândul la nişte clătite sau un griş cu lapte peste care punem nişte dulceaţă de vişine, savurate la un film bun într-o seară de iarnă... mmm ce deliciu... am făcut această minunată şi parfumată dulceaţă!!

Vişinele le-am lăsat cam 15 min cu zahărul să-şi lase sucul apoi, le-am pus să fiarbă la foc mic aproximativ 1 oră, amestecând din când în când în dulceaţă. În ultimul sfert de oră am adăugat sarea de lămâie. Cel mai sigur este testul picăturii de sirop, care dacă e fiartă dulceaţa, curge greu pe farfurie şi îşi păstrază forma. Am pus dulceaţa în borcane (cele 2 din poză:)) şi le-am întors pentru 15 minute cu capacul în jos, iar apoi le-am acoperit cu prosoape de bucătărie să se răcescă încet şi să se sterilizeze.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise