Dulceata de visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de visine coapte si fara samburi
  • 500 gr de zahar
  • 1stea de anis
  • 1lamaie

Mod de preparare

Visinile spalate si scurse de apa dupa care se scot samburii.Se pun visinile intr-o tigaie cu fund dublu se toarna zaharul,si se lasa pana se topeste in fruct,se amesteca usor sa nu se distruga fructul,si se pune la foc pana incepe sa fiarba si se face focul mic,se adauga stea de anis si lamaia taiata felii fara samburi.Se scutura din cand in cand tigaia ca sa nu se prinda.Se lasa la fiert 3/4 de ora se ia putin pe o farfurioara care a fost in congelator- daca se intareste se stinge focul daca nu se mai lasa cateva minute.Se pune in borcane sterilizate si se inchide ermetic si se lasa sa se raceasca dupa care se pastreaza la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise