Dulceata de visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg de visine cu samburii scosi (se poate masura cu farfuria adanca 3 kg fiind 3 farfurii adanci)2 kg de zahar (cine vrea mai dulce 2,5 kg)
  • borcanele cu capac in filet (ies cam 6 borcanele de 0,4 kg)
  • 1 pahar cu apa

Mod de preparare

Se scot samburii de la visine si se asaza intr-o cratita mai mare cu 1/2kg zahar peste ele pentru a se lasa zeama (de seara pana dimineata sau 3-4 ore).

Se scurge zeama si se mai adauga 1 pahar cu apa si cele 2 kg de zahar si se da in cateva clocote pentru a se dizolva zaharul.

Se adauga visinele si se fierbe pana se leaga (se ia cu lingura din zeama si se verifica daca se aduna ca o bomboana).

Se spumeaza tot timpul.

Cand compozitia e calda se asaza in borcanele si se lasa sa se raceasca, se infileteaza capacele si se asaza intr-o cratita la fiert, cca 20 min.

Trebuie sa puneti si etichete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise