Dulceata de visine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg visine(cantarite dupa ce au fost curatate de samburi)
  • 1 kg zahar tos
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Visinele se curata de samburi si se pun intr o cratita speciala pentru dulceata.Nu folositi o cratita in care faceti mancare,va lua gust dulceata de mancare.Peste visine se adauga zaharul si se lasa 5 6 ore pana visinele lasa sucul.

Se pune dulceata pe foc mic si se fierbe pana cand plutesc visinile in tot siropul.

Cand este gata se lasa 10 min sa se racoreasca dupa care se pune in borcane cu filet.Borcanele se pun cu fundul in sus si se acopera cu un prosop pana cand se racesc.

Se pastreaza in camara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise