DULCEATA DE ZMEURA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg. zmeura,
  • sucul de la o lamaie, coaja rasa de la o lamaie,
  • 1kg. zahar gelifiant,(1:1)
  • 1-2 linguri zmeurata(optional)'

Mod de preparare

Se curata 1 kg. zmeura. Se amesteca impreuna cu sucul si coaja rasa de la 1 lamaie si 1 kg. zahar gelifiant. Se lasa sa dea in clocot si apoi sa mai fiarba clocotit inca 3-4 minute. Se face proba, apoi se adauga 1-2 linguri zmeurata si se toarna dulceata in borcane filetate, umplandu-se bine. Se lasa borcanele sa stea cu fundul in sus, pe capac, cca. 10 minute. Apoi se rastoarna la loc si se lasa sa se raceasca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise