Dulceata de zmeura(5borcane de 230ml.)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg. zmeura
  • 1kg. zahar
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 1 plicGelfix;

Mod de preparare

Clatiti boabele de zmeura intr-un castron cu apa. Asezati-le pe un servet de bucatarie sa se usuce. Stropiti-le cu sucul de lamaie, presarati-le cu coaja de lamaie si lasati-le sa fiarba intr-o cratita de marime potrivita. Amestecati continutul plicului de gelfix cu 2 linguri de zahar si presarati totul peste fructe. Dupa ce da in clocot , luati oala de pe foc si adaugati si restul de zahar.Puneti din nou oala pe foc la fiert, 1 minut, amestecand mereu.Umpleti imediat borcanele spalate si uscate. Sigilati-le. Intoarceti borcanele cu dulceata aromata pentru 5 minute cu capacul in jos si apoi le puneti in camara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise