Dulceata de zmeura(5borcane de 230ml.)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg. zmeura
  • 1kg. zahar
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 1 plicGelfix;

Mod de preparare

Clatiti boabele de zmeura intr-un castron cu apa. Asezati-le pe un servet de bucatarie sa se usuce. Stropiti-le cu sucul de lamaie, presarati-le cu coaja de lamaie si lasati-le sa fiarba intr-o cratita de marime potrivita. Amestecati continutul plicului de gelfix cu 2 linguri de zahar si presarati totul peste fructe. Dupa ce da in clocot , luati oala de pe foc si adaugati si restul de zahar.Puneti din nou oala pe foc la fiert, 1 minut, amestecand mereu.Umpleti imediat borcanele spalate si uscate. Sigilati-le. Intoarceti borcanele cu dulceata aromata pentru 5 minute cu capacul in jos si apoi le puneti in camara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise