Dulceata din flori de salcam

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 250 g flori de salcam
  • * 300 g zahar
  • * 300 ml apa
  • * zeama de la o lamaie
  • * 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Florile de salcam proaspat culese,se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert aproximativ 25 minute sau pana cand se formeaza un sirop mai gros.

Se pun florile de salcam in sirop si se lasa sa fiarba 25-30 minute. Cand dulceata este bine legata se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se mai lasa pe foc foarte putin cat mai da un clocot, apoi se opreste focul.

Dulceata din flori de salcam se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise