Dutch apple cake

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 mere medii,
  • 3 linguri de zahar,
  • 1 lingurita scortisoara;
  • ***
  • 200g unt sau margarina,
  • 200g zahar,
  • 4 oua,
  • 300 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt (se poate si fara),
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie sferturi ( feliute verticale, fara cotor). Se pun intr-un vas impreuna cu 3 linguri de zahar si o lingurita de scortisoara. Se lasa sa isi lase zeama, timp de 1 ora.

Se bate untul cu 200g zahar. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga vanilia, faina in ploaie, praful de copt si sarea. Se pune compozitia intr-o tava mai lata, de chec ( 22cm/12cm/7cm). Pune feliile de mar, impingandu-le vertical in compozitie, cate 3-4 in linie. Coace la foc mic, timp de 1ora si 45 min, pana se rumeneste bine. Lasa sa se raceasca 10 min, apoi scoate din tava. Prajitura se serveste calda, dar si rece este f. buna!

Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie si...gata!

Pofta buuuna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise