Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • -2 oua
  • -5 catei de usturoi
  • -o ceapa mica
  • -o mana de frunza de patrunjel verde
  • -o mana de frunze de menta verde
  • -5 linguri cu varf de faina
  • -condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom)
  • -1 lingurita de sare( sau dupa gust)
  • -2 linguri de lapte
  • -1 lingurita chimin macinat
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele .

Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca.

Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale.

Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.

Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob.

Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie.

Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.

Se mai poate face si alta varianta.

Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele.

Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise