Escalop de vitel cu piure de cartofi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pulpa de vitel 1200gr
  • ulei 100ml
  • faina 50g
  • sos brun
  • vin 150ml
  • sare 30gr
  • piure:
  • cartofi 1500gr
  • lapte 200 ml
  • unt 30gr
  • sare 20 gr

Mod de preparare

Carnea se spala,se portioneaza ,se bate si se sareaza.

Bucatile de carne se trc prin faina si se inabusa in ulei si cu 100 ml apa .Carnea se scoate si se da separat In sucul ramas adaugam cca300ml apa fiarta sau supa si sosul brun se mai fierb ca 15 min ..intr-un vas se pun bucatile de carne apoi se strecoara sosul peste ele se adauga vinul si se da totul la cuptor cca. 15 min

piure:

Se fierbe laptele.

Cartofii se spala,se curata,se taie sferturi si se fierb in apa cu sare.cand sunt fierti se scurg de apa si se preseaza.

Se adauga laptele si untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

se servesc impreuna calde cu salata de sezon

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise