Escalop Zingara

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4 portii
  • 800g muschiulet de porc,200g ciuperci,200g sunca presata,100ml vin sec,200g smantana proaspata ,neprocesata ,50g bulion,sare ,piper,100ml ulei,100g faina.

Mod de preparare

Se portioneaza muschiuletul de porc in felii nu prea subtiri . Se bate carnea cu ciocanul de snitel ,nu prea mult.Nu avem interesul sa intindem feliile de carne prea mult.Atat cat putem sa spargem fibrele de carne.Se condimenteaza cu sare si piper .Apoi se dau prin faina si se pun intr-o tigaie in ulei la prajit,pe ambele parti ,pana devin un pic aurii.In alta tigaie ,se pune numai un strop de ulei si se soteaza sunca feliata subtire ,impreuna cu ciupercile cam 3-5 minute,apoi se ia tigaia de pe foc .

Dupa ce carnea sa rumenit frumos ,o scoatem peste soteul de sunca cu ciuperci ,care nu se mai afla pe foc.

In sosul care este in tigaie ,ramas de la carne ,se pune bulionul si se stinge cu paharul de vin.Se pun feliile de carne cu sunca si ciupercile ,se mai adauga un pahar de apa si se lasa la imprietenit 15-20 de minute.Se stinge focul se potriveste cu sare si piper ,numai daca mai este necesar.Peste escalop se pune smantana si se amesteca in sos .

Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau orez.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise