Faguri

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente compozitie:
  • -250 gr. zahar tos
  • -250 ml. ulei
  • -5 oua
  • -un varf amoniac stins intr-un pahar lapte de un sfert
  • -faina cat cuprine (sa fie ca o smantana groasa)
  • Ingrediente crema:
  • -8 linguri zahar tos
  • -8 linguri faina cu varf
  • -cacao
  • -1 litru lapte
  • -un pachet de 250 gr. unt sau margarina
  • -esenta de rom

Mod de preparare

Preparare compozitie: Se amesteca zaharul si ouale apoi se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit faina.Se poate folosi mixerul sau robotul de bucatarie.Se unge forma de faguri cu ulei si se coc pe ochiul aragazului.

Preparare crema:Se amesteca zaharul,faina,cacaua si laptele si se pun la fiert.Se mesteca continuu pana se intareste pentru a nu face cocoloase.Cand e gata se da la racit si cand este inca calduta se adauga esenta de rom si pachetul de unt sau margarina.

Dupa ce am terminat se umplu fagurele cu crema si se serves reci de la frigider.Sunt foarte bune si apreciate de copii aceste prajiturele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise