Fantezie cu portocale

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g faina,
  • 150g unt,
  • 100g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 50g smantana,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Umplutura:
  • zeama de la o portocala,
  • 1 portocala fara coaja,
  • 150g branza de vaci,
  • 150g zahar,
  • 120g faina,
  • 2 oua,
  • 1 lingura lichior de portocale (sau esenta de portocale).
  • Decor:2 portocale,1 plic gelatina transparenta.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, pe rand, smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina.

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda cu peretii detasabili si se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp, se freaca branza de vaci cu zaharul, zeama de portocala, ouale batute, lichiorul (sau esenta). La sfarsit, se adauga portocala taiata bucati.

Se scoate blatul din cuptor, se toarna compozitia pentru umplutura si se pune forma din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa ce se coace, se lasa la racit.

Cand prajitura s-a racit , se decoreaza cu feliile de portocale peste care se toarna gelatina transparenta, preparata cum scrie pe plic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise