Farfalle cu rosii, ardei si naut

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g farfalle
  • 1 ceapa rosie medie
  • 2 ardei rosii mari
  • 1 conserva de rosii taiate cuburi
  • 1 conserva de naut (aproximativ 200g masa, dupa scurgere, sau chiar mai putin)
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita cu oregano uscat
  • 1 lingurita cu busuioc uscat
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1 varf de lingurita cu piper
  • 250ml apa
  • 1 fir de ceapa verde
  • parmezan (optional)

Mod de preparare

Am pus o oala cu apa si sare la fiert dupa care am adaugat funditele si le-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-un wok am adaugat cele 2 linguri cu ulei de floarea soarelui si ceapa tocata marunt. Cand a inceput sa luceasca am adaugat ardeii grasi taiati cuburi.

Dupa 5 minute de sfarait la foc mediu, am adaugat usturoiul tocat marunt. Am mai lasat pentru 2 minute dupa care am adaugat rosiile cuburi cu tot cu sucul din conserva si nautul spalat bine si scurs de apa. Am tinut totul pe foc 5 minute dupa care am adaugat apa, sarea, piperul, lingurita cu oregano si cea cu busuioc. Din momentul in care a inceput sa fiarba am lasat totul la fiert pentru aproximativ 10 minute, dupa care am adaugat funditele scurse de apa in prealabil.

Am oprit focul, le-am amestecat, dupa care am adaugat cateva fire de ceapa verde taiate si parmezan ras. Le-am servit imediat, adica foarte calde, deoarece asa ne plac si binenteles ca au fost pe masura asteptarilor noastre.

Ma puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2015/03/farfalle-cu-rosii-ardei-si-naut.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise