Farofias (Lapte de pasare)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 litri lapte
  • albusuri de la 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 pachetel(45g)de budinca caramel
  • coaja de la o lamaie
  • un betisor de scortisoara si optional praf de scortisoara

Mod de preparare

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim laptele intr-o cratita punem oaja de lamaie si betisorul de scortisoara. Cand laptele incepe sa fiarba, se reduce focul, si cu ajutorul unei linguri introducem in lapte "galuste" de albusuri, lasam sa fiarba in jur de 30 secunde pe fiecare parte.

Ii scoatem cu o spumuiera pe o tavita mai adanca. Adaugam in lapte praful de budinca, 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc cratita si mixam cu blenderul cat sa iasa cremos. Rasturnam crema de lapte deasupra galustelor si lasam sa se raceasca. Inainte de servire se poate pulveriza cu praf de scortisoara dupa gustul fiecaruia. Este o reteta tipica din Portugalia si e foarte buna pentru cei care vor sa faca dieta sau au probleme cu colesterolul. Va urez pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise