Fasole alba cu rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g fasole boabe (alba),
  • 2 cepe,
  • 2 cuisoare,
  • 3 morcovi potriviti,
  • 3 tulpini de telina,
  • 150 g ulei de masline,
  • 500 g rosii,
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare

Se inmoaie fasolea peste noapte, iar a doua zi se fierbe - pe jumatate - in apa in care a fost inmuiata, impreuna cu una din cele doua cepe.

Cealalta ceapa se curata si se toaca marunt, iar morcovii si tulpinile de telina, curatate si spalate, se taie cubulete.

Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se dunstuiesc in el toate legumele, dupa care se adauga rosiile curatate de pielita si taiate bucatele. Se gusta de sare si de piper si se lasa sa fiarba cateva minute, la foc mic.

Se incorporeaza boabele de fasole bine scurse, se fierb in continuare, pana ce se inmoaie, se mai adauga sare si piper - daca este nevoie - si, la sfarsit, patrunjel verde tocat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise