Fasole batuta

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g fasole boabe
  • 5 cepe
  • 3 morcovi
  • o telina
  • sare
  • delikat de legume
  • 2 capatani usturoi
  • ulei
  • bulion 2 linguri

Mod de preparare

Fasolea se lasa peste noapte in apa;

Intr-o oala punem 2 l apa si o dam pe foc, adaugam fasolea si o lasam sa dea in clocot;

Dupa ce apa clocoteste si fasolea incepe sa se ridice deasupra apei, luam oala si aruncam apa, dupa care punem alta apa calda peste fasole, lasam din nou sa fiarba si aruncam iarasi apa, abia in a 3 a apa punem delikatul si legumele sa fiarba cu fasolea, acoperim cu un capac si o lasam pe foc pana ce fasolea este fiarta.

Fasolea se bate cu un blender sau cu un mixer, adaugan ulei din cand in cand, spre final adaugam si usturoiul si amestecam in continure.

Dupa ce am terminat de \"batut\" fasolea, pregatim un sos pe care-l vom face din ceapa(taiata julien) si bulion.

Intr-o tigaie punem o lingura de ulei, dupa ce uleiul s-a incins punem ceapa si amestecam, adaugam apa (150 ml apa), acoperim cu un capac si o lasam la inabusit, cand este ceapa fiarta, adaugam bulionul, putina sare sau delikat dupa gust. Sosul de ceapa, dupa ce s-a racit se toarna peste fasolea batuta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise