Fasole batuta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 500 g fasole uscata, spalata si fara impuritati
  • * 1 l de apa + 2 l apa
  • * 1 morcov
  • * 1 frunza de dafin
  • * 3 cepe
  • * 1-2 capatani de usturoi
  • * 100- 150ml ulei
  • * sare dupa gust

Mod de preparare

1. Pune fasolea la inmuiat 10- 15 ore (peste noapte e cel mai bine). Scurge fasolea.

2. Pune fasolea in 1 l de apa si da un clocot. In timpul asta pune la fiert si restul de apa. Scurge fasolea si pune peste ea cei 2 l de apa fiarta. Adauga morcovul, dafinul si fierbe la foc mic pana ce fasolea e foarte fiarta. Daca apa scade foarte mult, mai pune putina apa fiarta

3. Taie ceapa foarte fin si caleste-o bine 1n 100 ml de ulei.

4. Strecoara fasolea si paseaz-o bine cu ajutorul unui blender vertical. Poti pune si un polonic din apa in care a fiert. Adauga 3/4 din ceapa calita, 1 capatana de usturoi zdobit si sare. Amesteca bine. Gusta si mai adauga usturoi si ulei daca asa iti place.

5. Pune fasolea pe o farfurie si orneaz-o cu restul de ceapa prajita.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise