Fasole batuta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole
  • 6 cepe
  • 2 linguri bulion
  • morcov
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi aruncam apa, clatim fasolea cu apa fierbinte si o punem din nou la fiert, in oala plina cu apa fierbinte. Adaugam morcovii si ceapa taiate in bucati mari.

Fierbem fasolea cca 45-60 minute ( timpul variaza in functie de fasolea folosita) sau pana cand se inmoaie complet.

Scoatem boabele de fasole si legumele cu o paleta cu gauri si le punem intr-un vas incapator. Nu aruncam apa in care a fiert fasolea.

Facem fasolea cu masina de tocat sau cu mixerul,in cazul in care compozitia este prea densa mai adsugam din apa in care a fiert fasolea,dar putin cate putin ca sa nu devina prea lichida.

Luam celelalte 4 cepe,le taiem fideluta si le punem la prajit in ulei pana se rumenesc, apoi adaugam bulionul si mai lasam cateva minute amestecand bine.

Cand ceapa este gata luam tigaia si turnam cate putin ulei amestecand in fasole si apoi punem ceapa deasupra compozitiei,ornand frumos fasolea.

Se poate servi ca atare, eu am servit cu carnaciori prajiti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise