Fasole batuta cu rasol de porc

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g carne de porc pentru rasol
  • 500 g fasole uscata
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3 cepe
  • 1 cartof
  • 30 g telina
  • 30 g dovlecel
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 50 ml ketcup rosii si ardei rosii
  • 50 ml bulion
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • 30 ml ulei
  • 2 cuburi concentrat costita afumata
  • sare, piper, paprika, cimbru

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Apoi se spala, se alege si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se strecoara, se spala si se pune din nou la fiert in 4 litri de apa clocotita impreuna cu carnea. Se aduna spuma si se adauga morcovii, 1 ceapa, telina, dovlecelul, pastarnacul, cartoful taiat in 4 si 1 cub de concentrat. Se fierbe la foc mic cu capac aproximativ 90 de minute, depinde de fasole.

Se poate fierbe si in oala de fiert sub presiune pentru ca fierbe mai repede.

Intre timp curatati si tocati marunt celelalte cepe si puneti-le la calit in ulei, adaugati ardeiul rosu tocat foarte fin, 1 lingura de ketchup, sare, piper, paprika si 2-3 linguri de bulion si lasati la calit pana se inmoaie ceapa, apoi scurgeti uleiul intr-o ceasca.

Dupa ce a fiert fasolea, se scot legumele si bucata de carne din zeama, se strecoara si boabele se pun la scurs. Carnea se portioneaza pe farfurii.

Intr-o cratita se amesteca usturoiul dat pe razatoarea mica, uleiul in care s-a prajit ceapa, bulionul ramas, restul de ketchup si celalalt cub de concentrat. Se adauga fasolea si se mixeaza. Daca mai trebuie, puteti adauga putina zeama in care a fiert fasolea si cateva linguri de ulei.

Dregeti gustul de sare, piper si adaugati cimbru, dupa gust.

Puneti-o langa carne pe farfurii, cu ceapa calita deasupra si garnisiti cu verdeata si felii de morcov fiert.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise