Fasole cu afumatura

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 0.5 kg fasole uscata
  • o ceapa mare sau 2 potrivite
  • 100 g pasta de tomate
  • 4-500 g costita
  • 7-800 g de oase garf bine afumate
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • delikat
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert si se schimba de 2-3 ori apa cu apa clocotita.Cand este aproape fiarta se pun in ea bucatile de oase garf si se continua firberea.Separat se taie costita si ceapa cubulete.Se pune la calit costita la foc mediu cu o cantitate mica de ulei(preferat de masline).Cand costita incepe sa se rumeneasca se pune ceapa tocata si se continua calirea pana ceapa devine aurie.Se pun apoi cei 3 catei de usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat fin(sau chilli).Se mai lasa aprox 2 min dupa care se pune sare,piper si pasta de tomate ,se amesteca bine si se pune si o cescuta de apa lasandu-se sa fiarba si sa se ingroase sosul.Cand fasolea este bine fiarta se toarna peste ea sosul facut anterior se pune un praf de delikat dupa gust,sare si piper si se baga cratila in cuptorul incins circa 30-40 de minute.La final se pot pune frunze tocate de leustean.Se serveste cu muraturi asortate sau cu varza acra.pofta buna

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise